دانستنی ها

هر انچه که باید بدانید.

دانستنی ها

هر انچه که باید بدانید.

کارت گرافیک و انواع آن

کارت گرافیک یک قطعه سخت افزاری هستش که تصویر‌هایی که شما داخل مانیتور کامپیوتر، تلویزیون و یا پروژکتور می‌بینید، تولید می‌کند. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که کارت گرافیک مسئول درست کردن تصاویر برایمانیتوراست و این کار را با تبدیل کردن دیتاها به سیگنال که مانیتور بتواند بفهمدانجام می‌دهد. قسمت‌های مختلف یک کارت گرافیک: یک عدد برد، مدار چاپی، همراه حافظه و پردازنده اختصاصی(GPU) که تاثیرگذارترین بخش هستش، می‌نامند.

GPUیک تراشه منطقی است که قابل برنامه‌ریزی هم هستش و برای عملیات نمایش تصویر و پردازش داده‌های گرافیکی به کار می‌رود.

دو کارخانه سازنده AMD و nVIDIA که با آن‌ها آشنایی داریم، وظیفه ساخت این تراشه‌های الکتریکی را بر عهده دارند.


کارت گرافیک

حافظه کارت گرافیک

یکی از بخش‌های مهم در کیفیت، عملکرد و قیمت کارت گرافیک، حافظه‌ی کار شده داخل آن‌ها می‌باشد.اکثر کارت گرافیک‌های جدید موجود در بازار در ظرفیت‌های ۱ گیگا بایت تا ۱۲ گیگابایت هستش و همینطور نسل‌های حافظه‌ی به کار رفته در کارت‌های گرافیک از SD به GDDR5X ارتقا پیدا کرده‌ است.

کارت‌های گرافیک می‌توانند از حافظه‌ی RAM اصلی کامپیوتر به عنوان حافظه‌ی اشتراک گذاشته شده نیز استفاده کنند. یعنی از منابع موجود در حافظه‌ی اصلی سیستمی که در دست دارید.

کارت گرافیک‌های integrated

معنی integrated به معنی یکپارچه است. این کارت گرافیک‌ها از حافظه اختصاصیشان استفاده نمی‌کنند. پس در نتیجه از حافظه اصلی سیستم استفاده می‌کنند. یعنی اگر شما یک کامپیوتر با ۴ گیگ رم داشته باشید، کارت گرافیک شما هر کجا که نیاز داشته باشد از ۱ تا ۵ درصد از ram سیستم شما می‌تواند برای انجام پردازش‌های گرافیکی استفاده کند.

البته که این درصد استفاده متغیر هستش، یعنی که به حجم کاری که انجام می‌دهد بستگی دارد مخصوصا که اگر شما چند کار به صورت همزمان بخواهید انجام دهید مثل اجرای گیم و غیره. مزیت استفاده از این کارت گرافیک، ارزان بودن آن‌هاست که به اندازه خودشون هزینه خرید یک کامپیوتر را کاهش می‌دهند. و البته که نسبت به کارت گرافیک ‌های dedicated گرمای کمتری تولید می‌کنند و منطقی است که برق کمتری را هم مصرف می‌کنند. کاربرد آن‌ها برای افرادی مناسب است که می‌خواهند کار‌های روزمرشان را انجام بدهند مانند نمایش ویدیو‌های دو بعدی، ویرایش ویدئوهای دو بعدی و تصاویر دو بعدی.

کارت گرافیک‌های Dedicated

همانطور که از اسمشان هم معلوم هست، این مدل کارت گرافیک‌ها از حافظه‌ی اصلی خودشون استفاده می‌کنند و از حافظه‌ی اصلی سیستم استفاده نمی کنند. به طور مثال اگر شما کارت گرافیک Dedicated داشته باشید که ۲ گیگ حافظه خصوصی داشته باشد و حافظه‌ی رم کامپیوتر شما دارای RAM با ۸ گیگ باشد، حافظه کارت گرافیک شما به صورت کلی از حافظه خودش برای انجام پردازش‌های خودش استفاده می‌کند و از ram سیستم شما استفاده نمی‌کند.

این مدل از کارت گرافیک بیشتر برای گرافیک‌های حرفه‌ای هستش که کار‌های گرافیکی سنگین را انجام می‌دهند و یا گیمر‌هایی که گیم‌های با کیفیت بالا را بازی می‌کنند. به دلیل اینکه حافظه اصلی سیستم را دستکاری نمی‌کنند و از کارت حافظه خودشون استفاده می‌‌کنند.

ولی داشتن کارت‌های گرافیک Dedicated نیازمند این هستند ک فن‌های خنک کننده قوی همراه سیستم خود داشته باشید زیرا گرمای بیشتری با خودشان تولید می‌کنند. اگر شما یک گیمر حرفه‌ای باشید و یا از ۳ مانیتور برای کار خودتان استفاده می‌کنید، قطعا کارت گرافیکتان گرمای زیادی را تولید می‌کند. بدیهی است که برق بیشتری را مصرف می‌کند و البته باز هم می‌گویم این بستگی به کاری که انجام می‌دهی هم دارد. و قطعا نسبت به کارت گرافیک‌های integrated گران‌تر هستند و قیمت آ‌ن‌ها به هزار دلار و حتی بیشتر هم می‌رسد.


کارت گرافیک

کلام آخر

حتما در هنگام خرید کارت گرافیک خود از داشتن گارانتی آن مطمئن شوید و بسته به نیاز خودتان خرید کنید تا در آینده دچار مشکل نشوید.

ممنون که تا اینجایی بلاگ همراه ما بودید باقی مطالب رو می‌توانید و برای دیدن باقی مطالب به سایت سر بزنید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد