وکیل دادگستری می تواند به موجب قرارداد جداگانه، که به قرارداد مالی معروف است. طبق تعرفه عمل نکند و هزینه وکیل طلاق بیشتر یا کمتر از تعرفه از موکل دریافت کند. در این صورت، الصاق تمبر مالیاتی و مالیات سالیانه با توجه به همین قرارداد مالی تعیین خواهد شد.
لذا اخذ مبلغ بیشتر از تعرفه ایراد قانونی ندارد. البته وکیل باید ابطال تمبر مالیاتی وکالتنامه از نیز بر مبنای پولی که دریافت کرده انجام دهد.
با توجه به اینکه مراحل دادرسی، معمولا شامل مرحله بدوی، مرحله تجدید نظر و مرحله اجرای حکم می باشد، می بایست اختیارات وکیل مشخص گردد زیرا اینکه وکیل تا چه مرحله ای از پرونده را انجام می دهد در میزان حق الوکاله و نحوه پرداخت موثر خواهد بود. در برخی پرونده ها (از جمله پرونده های طلاق) مرحله فرجام خواهی دیوان عالی کشور نیز وجود دارد.
همانطور که میدانید برای دادن هر دادخواستی در دادگاه می بایستی هزینه دادرسی پرداخت کرد و با توجه به این که امروزه دادخواست ها از طریق دفاتر الکترونیک قضایی ثبت می گردد هزینه وکیل طلاق نیز این دفتر که بخش خصوصی محسوب می شوند دریافت می کنند حال این سوال برای شما پیش می آید.
دادخواست ها و خواسته های آن از جهت هزینه دادرسی به دو بخش مالی و غیرمالی محسوب می شوند طلاق توافقی نیز یک خواسته غیر مالی نیز محسوب می شود. در حال حاضر هزینه طلاق توافقی و ثبت آن در دفتر خدمات الکترونیک جمعاً حدود ۱۸۰ تا ۲۰۰ هزار تومان می شود.
پس از ثبت دادخواست طلاق توافقی هزینه دیگری وجود ندارد مگر مشاوره دادگاه یا هزینه داوری در صورت تبدیل طلاق یک طرفه به طلاق توافقی آن هم در صورت استفاده از داوران مستقر در دادگاه.
پس از تصویب قانون حمایت خانواده جدید داوری از طلاق توافقی حذف گردید ولی به جای آن مشاوره اجباری شده است بخش مشاوره دادگاه هم هزینه ای از زن و شوهر دریافت می کند این هزینه مشاوره دادگاه در جاهای مختلف کشور و مجتمع های قضایی هر شهر متفاوت است در حال حاضر هزینه مشاوره طلاق توافقی دادگاه ۸۰ هزار تومان جمعاً برای هر دو نفر است.هزینه مشاوره بهزیستی ۵۰ هزار تومان برای هر جلسه است.
مهریه هدیه ای است از طرف مرد که موظف است آن را مطابق آنچه به هنگام عقد قید شده، به همسرش پرداخت کند. مهریه و نحوه پرداخت آن پس خود یکی از موضوعاتی است که دارای ابعاد مختلف است.
پیشنهاد می شود برای گرفتن حق و حقوق مادی از جمله مهریه از همان مراحل بدوی پرونده طلاق به وکیلی مجرب سپرده شود. با توجه به ابعاد مختلف دعوا و میزان مهریه وکیل می تواند مبلغی مازاد بر تعرفه و هزینه وکیل طلاق از موکل دریافت کند. در این صورت وکیل مکلف به قید مبلغ قرار در وکالتنامه است.
علاوه بر مهریه، حقوق مالی دیگری نیز به زوجه تعلق می گیرد که در ادامه آن ها بر خواهیم شمرد:
نفقه معوقه (در صورت مطالبه زوجه و استحقاق او و شرط تنصیف اموال مندرج در عقدنامه ها به شرط امضا این شرط توسط زوج و وجود داشتن دارایی های موجود که بعد از ازدواج خریداری شده اند).
برای اطلاع از تعرفه ها و آیین نامه های مختلف از سایر مقالات ما بازدید فرمایید.
علاوه بر هزینه وکیل طلاق، هزینه های دیگری نیز هستند که افراد در مسیر طلاق متحمل می شوند. اولین هزینه ای که زوجین در پروسه طلاق پرداخت می کنند، هزینه مشاوره قبل از طلاق است که برای هر کدام از زوجین جلسه ای حدود 52 هزار تومان است. با توجه به نظر کارشناس، جلسات مشاوره از یک تا چند جلسه ادامه پیدا می کنند.
یکی از اصلی ترین هزینه هایی که زوجین در مراحل طلاق متحمل می شوند، هزینه وکیل طلاق است. با توجه به قوانین کشور ما، هزینه وکیل طلاق برای زوجین چهار میلیون و پانصد است که در مرحله ابتدایی نصف این مبلغ پرداخت می شود. توجه داشته باشید این هزینه با توجه به پرونده متغیر است. وکلای مجرب شهرداد با تسلط بر حقوق مدنی به بهترین نحو از حقوق شما دفاع خواهند کرد.
هزینه ثبت طلاق در دفترخانه طلاق یکی دیگر از هزینه هایی است که زوجین در انتها متحمل می شوند. هزینه ثبت طلاق در دفترخانه های مختلف از 800 هزار تومان تا 1200000 تومان متغیر است.
هزینه ثبت طلاق در دفاتر خدمات الکترونیکی حدود 200 هزار تومان است.